chorošovec sírový 350 g - očistit a nakrájet na kostky,
opražené lískové oříšky 75 g,
šalotka na čtvrtiny 1 ks,
střídka z veky nebo housky 50 g,
oříškový nebo olivový olej 30 ml (2 lžíce),
vroucí zeleninový vývar 450 ml,
skořice 1,5 ml (1/4 lžičky),
med 5 ml (1 lžička),
strouhaná kůra a šťáva z 1/2 malého pomeranče,
celerová sůl 2,5 ml (1/2 lžičky),
cayenský pepř 1,5 ml (1/4 lžičky)
Postup přípravy:
1. Kousky chorošovce (pro tento recept musí být mladý chorošovec) zalijeme vroucí vodou a necháme 2-3 min stát, aby houba změkla. Pak je napíchneme na špejle a dáme stranou.
2. V robotu rozmělníme oříšky, přidáme k nim šalotku a dohladka rozmixujeme. Potom přidáme střídku z pečiva, olej, vývar, skořici, med, kůru a šťávu z pomeranče. Vše znovu umixujeme a pak podle chuti okořeníme celerovou solí a cayenským pepřem.
3. Polovinu marinády lžíci naneseme na připravené špízy a na 30-40 min necháme při pokojové teplotě stát. Ve vhodný čas si předehřejeme gril na mírnou teplotu a grilujeme 4 min po každé straně.
4. Podáváme s rýži nebo kuskusem, zeleným salátem a zbývající omáčkou, kterou ohřejeme nebo necháme při pokojové teplotě.
Zdroj: Peter Jordan a Steven Wheeler - Velká kniha o houbách
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory