1,5 lilku,
300 g hub,
1500 g mletého masa,
1000 g předvařených brambor nakrájených na plátky,
1 velká cibule,
2-3 rajčata,
60 ml oleje,
60 ml bílého lehkého vína,
125 g strouhaného sýra (eidam),
sůl, pepř,
olej na smažení,
Na omáčku:
250 ml předvařeného mléka,
2 lžíce másla,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 vajíčko,
60 g strouhaného sýra,
sůl
Postup přípravy:
Lilek nakrájíme na silnější plátky, hodně osolíme a necháme hodinu odležet. Maso a cibuli osmažíme na oleji, přidáme houby, osmahneme, přilijeme víno a nakonec přidáme rozmačkaná oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 40 minut.
Lilky po hodině opláchneme, osušíme utěrkou a na pánvi osmažíme dozlatova.
Příprava omáčky:
Máslo rozpustíme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přilijeme mléko, vsypeme strouhaný sýr, osolíme a za stálého míchání vmícháme ušlehané vejce.
Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masovou směsí. Přikryjeme plátky brambor a lilků, zasypeme sýrem a zalijeme omáčkou.
Pečeme na střední stupeň přibližně 50 min.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory