500 g májovek,
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
cibule,
kelímek kysané smetany,
lžíce másla,
vývar,
lžíce hladké mouky,
bobkový list,
několik kuliček celého pepře, nového koření a jalovce,
špetka tymiánu,
lžička cukru,
sůl
Postup přípravy:
Cibuli nadrobno nasekáme a podusíme na másle. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a vše orestujeme. Přidáme nakrájené májovky, koření, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme ho do houbové směsi, kterou zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a vše krátce povaříme. Na závěr vmícháme smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory