1 kg mletého libového vepřového masa,
1 cibule,
velký svazek hladkolisté petrželky,
kůra ze 2 citronů,
500 g žampionů,
2 stroužky česneku,
2 lžíce olivového oleje,
6 lžic dezertního vína,
200 g zakysané smetany,
sůl a pepř
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C, a dejte do ní dvě mřížky. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory