Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Pečené masové kuličky s houbami a česnekem
PříspěvekZaslal: Sley, po červenec 31, 2006 7:14 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Žampióny
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
1 kg mletého libového vepřového masa,
1 cibule,
velký svazek hladkolisté petrželky,
kůra ze 2 citronů,
500 g žampionů,
2 stroužky česneku,
2 lžíce olivového oleje,
6 lžic dezertního vína,
200 g zakysané smetany,
sůl a pepř
 
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C, a dejte do ní dvě mřížky. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.
 
Zdroj: www.apetitonline.cz
 Masové kuličky.jpg
Masové kuličky.jpg
 20.91 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol