1 kg hub,
2 rajčata,
1 paprika (nejlépe pálivá),
2 cibule,
česnek,
mouka,
olej,
sůl,
pepř,
paprika sladká a pálivá
Postup přípravy:
Ve středně velkém hrnci zahřejeme nejlépe olivový olej a přidáme na jemno pokrájenou cibulku, kterou dozlatova osmažíme. Přidáme na kostky nakrájené a očištěné houby, dusíme bez pokličky, dokud se nevypaří veškerá voda. Mezitím na druhé pánvi osmažíme na drobno nakrájené rajčata a papriku. Zeleninu zaprášíme moukou a ochutíme dle chuti pálivou a sladkou paprikou. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání 15 minut, během kterých dle potřeby přidáváme po troškách vodu. Poté smícháme zeleninu s houbami, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíkem, ale i třeba s rýží, těstovinami, chlebem - jak má kdo rád.
Varianta: Můžeme přidat na kostky nakrájenou a opečenou uzeninu, na kostičky nakrájenou naloženou okurku a trochu pikantní hořčice.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory