Doslovný přepis z knihy HOUBY od Prof. Dr Jana Macků z roku 1948
Postup přípravy:
Chlebový houbovec
Rendlík se vymaže máslem, načež se do něho naklade vrstva nastrouhaných chlebových kůrek,na ně vrstva předem udušených hub,opět kůrek,hub atd. až do vrchu.Vše se zalije máslem a upeče.
Bramborový houbovec
Více druhů čerstvých hub rozkrájíme na drobno,okořeníme a udusíme na másle s petrželkou.V hrnci uvaříme na polo brambory a nakrájíme na krouželky. Rendlík vymastíme čerstvým máslem a položíme do něho vrstvu brambor,na ni vrstvu hub,opět brambor,hub,a tak vrstvujeme až do vrchu,načež vše několika vajíčky,rozkloktanými v osoleném mléce,zalijeme a upečeme.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory