Klobouky hlívy pokrájené na hřebínky,
strouhaná kořenová zelenina,
voda,
sůl,
máslo, hladká mouka a vývar z hub na bešamel,
kostičky šunky,
jemně krájená zelená petrželka,
utřený česnek,
mletý bílý pepř,
drhnutá majoránka,
sladká či ostrá mletá paprika,
jemně strouhaný tvrdý aromatický sýr
Postup přípravy:
Opracované sklizené houby osol, povař, sceď a odstav. Z hladké mouky a másla připrav žlutou jíšku, zalij odstaveným vychladlým vývarem z hub, míchej, provař a připrav bešamelovou omáčku. Vlož do ní houby, šunku, petrželku, česnek a majoránku, znovu prohřej a dochuť. Vhodnou přílohou jsou brambory na loupačku, široké domácí nudle či dušená rýže. Podávej sypané trochou šunky a sýra, podle chuti si přiostři i špetičkou mleté papriky...
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory