Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Zadělávané hlívy
PříspěvekZaslal: Aleš Vít, út srpen 08, 2006 4:46 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Hlíva ústřičná
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
Klobouky hlívy pokrájené na hřebínky,
strouhaná kořenová zelenina,
voda,
sůl,
máslo, hladká mouka a vývar z hub na bešamel,
kostičky šunky,
jemně krájená zelená petrželka,
utřený česnek,
mletý bílý pepř,
drhnutá majoránka,
sladká či ostrá mletá paprika,
jemně strouhaný tvrdý aromatický sýr
 
Postup přípravy:
Opracované sklizené houby osol, povař, sceď a odstav. Z hladké mouky a másla připrav žlutou jíšku, zalij odstaveným vychladlým vývarem z hub, míchej, provař a připrav bešamelovou omáčku. Vlož do ní houby, šunku, petrželku, česnek a majoránku, znovu prohřej a dochuť. Vhodnou přílohou jsou brambory na loupačku, široké domácí nudle či dušená rýže. Podávej sypané trochou šunky a sýra, podle chuti si přiostři i špetičkou mleté papriky...
 Zadělávané hlívy.jpg
Zadělávané hlívy.jpg
 86.25 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol