Zavřené klobouky bedel,
vepřové maso,
kousek uzeného masa nebo uzeniny,
1 vejce,
sůl, pepř,
1 smetana,
strouhaný sýr
Do masové směsi je možné přidat trochu vařené rýže a koření dle chuti.
Postup přípravy:
Umeleme maso a uzeninu, přidáme vejce, koření a promícháme. Připravenou směsí plníme ještě nerozvité klobouky bedel a klademe je do vymazaného pekáče náplní dolů, lehce podlijeme vodou a pečeme. Když kloboučky začnou růžovět, zalijeme je smetanou a zvolna dopékáme asi dvacet minut. Nakonec posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit a podáváme.
srpen 2006.jpg
68.4 kB
Zaslal: Sley, út srpen 15, 2006 6:26 am
Výborný recept, jeden z mých nejoblíbenějších. Nedávám tam sice tu smetanu, ale může to být dobré, vyzkouším to. Pro vegeteariány, nebo zkrátka jen pro ty, co si nechtějí houbovou chuť kazit masem je tu varianta, že klobouky bedel se naplní podušenými houbami (jakousi smaženicí bez vajíčka) namísto masové náplně, jinak je postup stejný.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory