Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Houbová omáčka
PříspěvekZaslal: Sley, po březen 27, 2006 9:43 am  
Počet porcí: 4
Vhodná houba: Směs hub
Doporučená příloha: Houskový knedlík, těstoviny, vařené brambory
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
50g hladké mouky,
100g čerstvých nebo 10g sušených hub,
1 cibule,
pepř,
sůl,
¾ l vývaru,
60g tuku
 
Postup přípravy:
Na části tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a povaříme. Na zbývajícím tuku osmahneme plátky očištěných čerstvých hub a omáčku do nich přecedíme. Pokud jsme použili sušené houby, předem je namočíme. Do omáčky je přidáme společně s vodou, ve které byly namočené. Omáčku s přidanými houbami ještě krátce povaříme.
Tato omáčka se podává k pečenému masu, ale je dobrá i samotná, bez masa.

Varianta: Na závěr můžeme do omáčky vmíchat žloutek rozšlehaný v mléce a omáčku již jen krátce prohřejeme.
 Houbová omáčka.jpg
Houbová omáčka.jpg
 6.43 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol