100 g bedel,
50 g slaniny,
5 olomouckých syrečků,
50 g másla,
olej na smažení,
1 veka,
1 malá cibule,
zelená petrželová nať,
mletý pepř,
kmín,
sůl
Postup přípravy:
Očištěné houby pokrájíme a podusíme na slanině až do odpaření šťávy. Po vychladnutí houby semeleme na masovém strojku spolu s olomouckými syrečky. Okořeníme, promísíme s máslem a nadrobno pokrájenou cibulkou a třeme tak dlouho až vznikne jemná pomazánka. Osmažíme plátky veky, natřeme je pomazánkou a ozdobíme zelenou petrželkou. Podáváme teplé k dobrému pivu.
Ilustrační foto.jpg
108.33 kB
pomazánka
Zaslal: borovec, út březen 30, 2010 2:49 pm
Já mám odzkoušené kolikrát,na Silvestra si bedly zamrazuji podušené.Mě osobně móc chutnaá.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory