10 klobouků menších bedel (může být i růžovek, holubinek nebo ryzců pravých),
1 dl oleje nebo sádla,
1 cibule,
1 lžička mleté papriky,
hladká mouka,
5 dkg kořenové zeleniny,
Masox nebo vývar
Postup přípravy:
Klobouky bedel (masáků, holubinek nebo pravých ryzců) rychle osmahneme na oleji nebo sádle. Až nám malinko vychladnou, tak abychom s popáleninami prstů nemuseli na pohotovost, tak je osolíme a obalíme v hladké mouce. Mezi tím si osmahneme na sádle cibulku s mletou paprikou. Klobouky narovnáme do pekáčku, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme asi ½ hodiny dusit v troubě. Občas podléváme vývarem z hovězího nebo drůbežího masa. Pokud vývar nemáme, tak si rozvaříme kostku Masoxu. Příloha: Špagety nebo rýže.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory