Mladé hříbky,
měkký tavený sýr (lze i s příchutí ? např. s nivou),
máslo,
smetana na vaření,
sůl,
mletý bílý pepř
Postup přípravy:
Plátečky kuchyňsky opracovaných hub, přiklopené, poduste slabou čtvrthodinku na kousku másla. Přidávejte k nim postupně sýr a mícháním ho nechejte ve směsi s houbami dokonale rozpustit. Pak přilijte smetanu, osolte a na mírném plameni vše provařte dohladka. Během varu odmíchávejte ode dna. Pro vůni přidejte ještě špetku čerstvě namletého bílého pepře a odstavte. Nakonec vložte a nechejte na povrchu volně rozplynout plátek syrového másla. Za přílohu zvolte třeba vařený brambor, oblíbené těstoviny či chlupaté knedlíky popř. halušky.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory