Lasagne,
500 g hub,
70 g másla,
50 g hladké mouky,
3/4 l mléka,
200 g oloupaných rajčat,
1 cibule,
3 stroužky česneku,
olej,
pepř,
sůl,
kmín,
oregano,
1 masox,
150 g strouhaného sýra,
50 g parmezánu
Postup přípravy:
Na oleji se nechá zesklovatět cibule. Pak se přidají pokrájené houby, česnek, kmín , pepř, masox a pokrájená rajčata a za stálého míchání se vše vysmaží. Po odstavení se přidá špetka oregána, popřípadě se ještě dosolí a dobře promíchá. Z 50 g másla, mouky a mléka se za stálého míchání na slabém plameni připraví ne příliš hustá bešamelová omáčka. Do máslem vymazané zapékací misky dáme nejdřív jednu vrstvu bešamelové omáčky. Pak vrstvu těstovin, opět bešamelovou omáčku a vrstvu hub, kterou posypeme strouhaným sýrem. Tento postup opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu hub posypeme parmezánem (osvědčila se i niva) a poklademe kousky másla. Při 180°C zapékáme cca 30 minut.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory