Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Flambovaná kuřecí prsa s hlívou
PříspěvekZaslal: Sley, čt listopad 16, 2006 10:27 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Hlíva ústřičná
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
500 kuřecích prsíček,
300 g hlívy,
3 velké cibule,
3 středně velké papriky,
3 stroužky česneku,
1 dl whisky (nebo jiný, dobře hořlavý alkohol),
olej,
sůl, pepř,
petrželka
 
Postup přípravy:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a papriku, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím rozpálime na pánvi olej, na kterém prudce orestujeme kuřecí prsíčka nakrájené na tenké plátky nebo kostky. Ještě předtím, než maso pustí šťávu, přidáme whisky a maso flambujeme. Pak ho osolíme, chvíli podusíme a nakonec smícháme s paprikovo-hlívovou směsí. Podáváme s rýží a čerstvou petrželkou.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol