2 pstruzi (asi po 300 g, čerství nebo mražení),
400 g hlívy ústřičné,
2 stroužky česneku,
5 lžic olivového oleje,
1 lžíce oregana,
sůl, mletý pepř,
zelená petrželka,
kopr,
citrónová šťáva,
4 lžičky másla
Postup přípravy:
Hlívy ústřičné očistíme, krátce opláchneme a odkrojíme tvrdé části. Nakrájíme je na tenké plátky a vložíme do hrnce. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Vmícháme olivový olej. Okořeníme pepřem, solí a oreganem. V takto ochuceném oleji necháme houby asi 5 minut nasáknout. Houby prudce, ale krátce osmahneme na rozpálené pánvi. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Čerstvé nebo rozmrazené pstruhy opláchneme, osušíme a potřeme citrónovou šťávou, na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Dostatečně velký plát alobalu rozložíme na pracovní plochu. Na alobal poklademe houby, na ně položíme pstruhy a hustě je posypeme bylinkami. Před zabalením vložíme do alobalu několik vloček másla. Pečeme na plechu v troubě asi 25 minut. Houby rozdělíme na talíře a na ně položíme pstruhy.
Příloha: nové brambory, hlávkový nebo míchaný zeleninový salát.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory