250 g očištěných čerstvých hub (stročky trubkovité, hřiby hnědé nebo 30 g sušených hub),
300 g trhaných krupek,
40 g vepřového nebo husího sádla,
30 g cibule,
sůl,
3/4 l vody,
trocha majoránky nebo mletého pepře,
trocha sádla na pokropení pokrmu a vymaštění pekáče
Postup přípravy:
Krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. V kastrole na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme krupky, trochu je opražíme, osolíme, zalijeme vodou, zakryjeme poličkou a doměkka uvaříme; nejlépe v troubě. Čerstvé houby nakrájíme na plátky a asi 15 minut je na 20 g rozehřátého sádla podusíme s kmínem, potom je vmícháme do uvařených krupek, okořeníme utřeným česnekem, majoránkou, popřípadě i pepřem. Promícháme, dáme do vymaštěného pekáče, povrch pokropíme rozpuštěným sádlem a v horké troubě asi během 25 minut zapečeme.
Zdroj: V. Vrabec: Jihočeská kuchařka str. 196, Svépomoc Praha, 1986
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory