Houby (čerstvé, zamrazené, či máčené sušené), lhostejno, zda jeden druh nebo ve směsi,
olej,
ztužený tuk, š
kvařené sádlo, či jinak dle chuti vhodné mastidlo,
ječné kroupy,
cibule,
česnek,
"cyklantera" (na snímku) či jiná vhodná zelenina jako třeba čerstvý fenykl,
zeleninový či hovězí bujón,
bílé víno,
houbový prášek,
drcený kmín,
tvrdý aromatický sýr
Postup přípravy:
Na rozpáleném mastidle krátce osmahněte neoprané kroupy, zalijte je trochou vína a promíchejte téměř do vydušení. Přidejte houbový prach. Vývarem je podlijte tak, že, co krup, to vývaru a opět je míchejte, až se kroupy poprvé napijí. To postupně opakujete až do ?téměř? změknutí krup. Mezitím si na mastidle a cibuli poduste osolené houby se zeleninou a kmínem. Pak je přidejte do krup, přisypte podle chuti strouhaný sýr, vše vymícháme do podoby husté kaše a odstavte na teple. Podávejte sypané strouhaným sýrem...
Houbové kroupy příprava.jpg
99.04 kB
Houbové kroupy finále.jpg
80.21 kB
Zaslal: Kraken, út listopad 21, 2006 8:52 am
Vypadá to moc dobře! Už když jsem ten recept viděl na " Nahouby", tak se mi líbil hlavně svou jednoduchostí. A myslím si, že kousek uzeného by to určitě nepokazil. Mimochodem, ta Cyklanthera pedata, to je Ačokča, jestli se nepletu, že?
Zaslal: Sley, út listopad 21, 2006 9:07 am
Ano. Ovšem viděl jsem ji akorát jednou v Receptáři na Primě, jinak o ni nic nevím.
Zaslal: Kraken, út listopad 21, 2006 9:37 am
Měl jsem jí na zahrádce už dávno před tím, než se objevila v receptáři, ovšem to jsem ještě ani nevěděl, jak se jmenuje. Má všestranné použití jak zasyrova, tak i k nakládání a vaření. Přestal jsem jí pěstovat, protože narůstá do obřích rozměrů (přes 3 m a ještě lezla do stran) a použít se dají pouze plodničky tak do max. 5 cm. Větší už nejsou tak chutné a mají spoustu tvrdých hranatých semen. Při tom množství se to dá těžko uhlídat a taky už mě nebavilo pořád je někomu nabízet.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory