500 g rýže (možno použít i divokou),
5 cibulí,
500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub,
7 stroužků česneku,
hrst majoránky,
3 lžíce sádla + trochu na vymazání pekáče,
sůl a pepř
Postup přípravy:
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte.
Poznámka: Varianta klasického kuby pro ty z nás, kteří nemusí kroupy (můj případ)
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory