Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Rýžový kuba
PříspěvekZaslal: Sley, st prosinec 06, 2006 12:15 pm  
Geografický/národní původ: ČR
 
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
500 g rýže (možno použít i divokou),
5 cibulí,
500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub,
7 stroužků česneku,
hrst majoránky,
3 lžíce sádla + trochu na vymazání pekáče,
sůl a pepř
 
Postup přípravy:
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte.

Poznámka: Varianta klasického kuby pro ty z nás, kteří nemusí kroupy (můj případ)
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol