30 g sušených hub,
300 g krupek,
1 lžíce g sádla,
30 g cibule,
sůl,
3/4 l vody,
kmín,
trocha sádla na pokropení pokrmu a vymaštění pekáče
Postup přípravy:
Krupky s česnekem, solí, kmínem a lžící sádla uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme suché houby a usekáme je. Do vymaštěného rendliku naklademe střídavě vrstvu uvařených krupek a vrstvu vařených hub. Poslední vrstva musí být vařené krupky. Povrch pokropíme rozpuštěným sádlem a asi 25 minut pečeme. A černej kuba se pěkně odspodu i svrchu škvaří a opéká , . . . a je to pak dobré.
Zdroj: V. Vrabec: Jihočeská kuchařka str. 196, Svépomoc Praha, 1986
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory