Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Telecí karé s rizotem a smrži
PříspěvekZaslal: Sley, pá březen 23, 2007 6:36 am  
Vhodná houba: Smrže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
400 g telecího karé,
320 g rýže,
150 g smržů,
30 g šalotky,
0,3 l smetany,
0,3 l kuřecího bujónu,
0,3 l telecího bujónu,
citrónová šťáva,
1 jarní cibulka,
2 stroužky česneku,
100 g másla,
0,2 l bílého vína,
rozmarýn a tymián,
sůl a pepř
* lžíce strouhaného parmezánu
 
Postup přípravy:
Plátky telecího osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme bylinky, česnek a máslo a dáme dodělat do trouby zahřáté na 150 °C asi na 8 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme asi 3 minuty odpočinout.
Rizoto: na šalotce, olivovém oleji a másle orestujeme smrže spolu s rýží, přidáme snítku tymiánu, zalijeme bílým vínem, kuřecím a telecím bujónem a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až je rýže al dente (na skus). Ke konci přidáme nastrouhaný parmezán a máslo.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol