Chutný kukuřičný chlebíček je výborný k snídaní, zejména doplněný nádherně křupavou slaninou, rudými rajčaty a zelenou řeřichou.
1.Troubu si předehřejeme na 200°C / plyn 6. V pánvi rozpustíme máslo, nasypeme chorošovec a na velmi mírné teplotě 5 min smažíme. Lehce vymažeme olejem chlebíčkovou formu o obsahu 900 ml a vyložíme ji pergamenovým papírem.
2.Do misky prosijeme hladkou a kukuřičnou mouku, kypřící prášek a přidáme cukr a sůl. Dále vmícháme mléko, vejce, kukuřičná zrna a houby a zpracujeme těsto.
3.Předehřejeme si gril na mírnou teplotu. Mezitím naplníme těstem připravenou formu a dáme na 25 min péct do vrchní části trouby. Necháme trochu vychladnout.
4.Slaninu a půlky rajčat rozložíme na grilovací tácek, rajčata okořeníme pepřem a solí. Grilujeme, až slanina zezlátne - během grilování ji jednou obrátíme.
5.Kukuřičný chlebíček vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky. Podáváme s grilovanou slaninou a rajčaty. Zdobíme řeřichou.
Kuchař radí: Chceme-li, aby pečivo mělo jiný tvar, vymažeme formy na vdolky a pečeme 10-12 min při teplotě 220°C / plyn 7.
Zdroj: Peter Jordan a Steven Wheeler - Velká kniha o houbách
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory