Namočte sušené houby zhruba na 30 min. do horké vody. Poté je vyjměte, ale tekutinu nevylévejte.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibulku a česnek a na mírném ohni osmažte do hněda. Přidejte na plátky nakrájené houby Shiitake a smažte dalších 5 až 6 minut. Přidejte omyté a očištěné hřiby a smažte další 3 až 4 minuty. Nakonec přidejte i máčené sušené houby společně s tekutinou. Přilejte polovinu portského vína a polovinu zeleninového vývaru. Vařte až do vyvaření zhruba poloviny. Vše rozmixujte v mixéru, přelejte zpět do hrnce, přidejte smetanu a pomalu uveďte do varu. Přilejte zbytek portského vína a ještě chvilku povařte za občasného míchání. Dolejte zbytek zeleninového vývaru, přidejte hořčici, dobře rozmíchejte a servírujte.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory