Houby pokrájím na kousky cca 1,5x1,5 cm. Hodí se všechny tvrdé druhy hub, nejlepší je hřibová směska. Na pánev dám olej a máslo, nenechám to ale rozpálit moc, aby to nezhnědlo. Jen dokud to nezačně prskat. Pak na pánev hodím pokrájené houby a okamžitě přidám plyn na maximum, houby pak nepustí šťávu. Stále od spoda promíchávám a smažím, dokud nejsou kousky hub lehce dohněda. Asi jako přírodní kotlety. Osmažené houby nechám vychladnout, rozmixuji (nemusí být úplně do jemna) a zamrazím v tvořítkách na led nebo podobných mističkách. Je to delikatesní koření díky zpracování a především surovinám.
Ilustrační foto.jpg
40.82 kB
Zaslal: Aleš Vít, út březen 13, 2007 9:56 pm
...Katko, já se zkrátka budu do konce života stále učit. To ale Ty, z titulu své profese, víš sama nejlépe. Ten Tvůj návod je lákavý a určitě ho nejen prověřím, ale i příležitostně zapracuji do MSb. Objevil jsem ho až dnes. Díky za inspiraci, Aleš.
Zaslal: Kateřina Jakšová, st září 05, 2007 8:01 pm
Aleši, taky jsem tvou reakci objevila dost pozdě. Vzhledem k nynější hříbkové úrodě aktuálně opět připravuji tuto tresť, neboť se mi osvědčila. Jen jsem zapomněla podotknout, že tvořítka je nutno neprodyšně zakrýt, jinak nechutně vymrznou. Hodně úspěchů při zimním použití!
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory