Brambory nastrouháme na jemném "mrkvovém" struhadle, odebereme přebytečnou vodu, vmícháme mouku, vejce a osolíme. Vzniklé těsto by mělo být hustší, než například na bramboráky. Z těsta vykrajujeme lžící knedlíčky, které vhazujeme do osolené vařící vody. Pokud byste ještě váhali nad správnou hustotou těsta, zkuste jeden knedlíček vhodit do vody a chvíli ho pozorujte, jestli se nebude rozvařovat. Jinak můžeme těsto ještě zahustit hladkou moukou. To ale nesmí být ani moc husté, aby knedlíčky nebyly tvrdé. Správné chlupačky jsou měkké a na povrchu mazlavé. Vaříme asi 10 minut.
Předem namočené sušené houby dusíme v malém množství vody s kmínem a solí do měkka. Pak přidáme máslo a tím vznikne houbový sos, kterým poléváme chlupačky.
V sezóně můžeme samozřejmě použít houby čerstvé.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory