Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Houby jako dršťky
PříspěvekZaslal: Sley, čt únor 14, 2008 8:34 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
600g čerstvých hub (kloboučky dutonožek, mlynářky, kuřátka zlatá, kotrč kadeřavý, hlíva ústřičná, muchomůrka růžovka),
3/4 l vývaru ze zeleniny nebo z kostky masoxu,
80g slaniny,
80g cibule,
50g hl.mouky,
2 stroužky česneku,
trochu majoránky a pepře,
sůl,
100 g uzeného vařeného masa,
petrželka
 
Postup přípravy:
Houby povaříme asi 10 minut ve vývaru, pak je scedíme a prochladlé nakrájíme na tlustší proužky. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, do světle žluta ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme postupné podléváme půl litrem vývaru, v němž jsme povařili houby, přidáme utřený česnek, sůl, koření a omáčku za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Pak omáčku, která musí být dostatečně hustá, procedíme, do procezené vložíme povařené nakrájené houby, na nudličky nakrájené uzené maso, jemné rozsekanou petrželku, promícháme a krátce zavaříme. Hotový pokrm můžeme ještě ochutit citrónovou šťávou. Příloha: ve slupce vařené brambory nebo slané pečivo.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol