a) dršťky, houževnatec jedlý-šiitake nebo jiné aromatické druhy hub, nudle, jedlý škrob
b) vývar z drštek, sklenka rýžového vína, několik lžic sójové omáčky, 2 pokrájené cibule, několik stroužků česneku, kořenová zelenina (1/4 celeru, ½ petržele, 1 mrkev),
několik zrnek voňavého jamajského (sečuanského) pepře, hvězdička badyánu, lžička cukru, sůl
Postup přípravy:
Postup: Dršťky kuchyňsky opracujte a ovařte spolu s houbami. Scedťe a odstavte. Dále použijte už jen část vývaru, do kterého přidejte veškeré suroviny, uvedené v bodě b) a přiveďte k varu. Vložte dršťky a uvařte je doměkka. Vyjměte je, po vychladnutí je pokrájejte na sousta a promíchejte s houbami. Scezený vývar přiveďte k varu, pro zahoustnutí vmíchejte škrobovou moučkou rozpuštěnou v troše studené vody a omáčku dobře provařte. Dršťky s houbami promíchejte s uvařenými nudlemi a podávejte v objemnější hluboké misce přelité voňavou omáčkou.
Pozn: V jihočínské provincii Guangdong - Kanton, a bezpochyby nejenom tam, se na uvedený způsob a v jednom hrnci běžně pospolu připravují různé druhy mas, zvířecí a drůbeží končetiny i další droby a jiné vnitřnosti. Obzvláště zajímavé pocity zřejmě pro každého Středoevropana představují v této úpravě na sousta pokrájená skopová či vepřová střívka.
Zdroj: Vlastní poznatek...
01 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
80.37 kB
základní suroviny...
02 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
94.06 kB
...
Zaslal: Kateřina Jakšová, so červenec 19, 2008 7:43 pm
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory