Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Šiitake s dršťkami Guangdong
PříspěvekZaslal: Aleš Vít, út duben 22, 2008 7:12 pm  
Geografický/národní původ: Jižní Čína - provincie Kanton
 
Vhodná houba: Houževnatec jedlý - Šiitake
Doporučená příloha: vařené nudle
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
a) dršťky, houževnatec jedlý-šiitake nebo jiné aromatické druhy hub, nudle, jedlý škrob
b) vývar z drštek, sklenka rýžového vína, několik lžic sójové omáčky, 2 pokrájené cibule, několik stroužků česneku, kořenová zelenina (1/4 celeru, ½ petržele, 1 mrkev),
několik zrnek voňavého jamajského (sečuanského) pepře, hvězdička badyánu, lžička cukru, sůl
 
Postup přípravy:
Postup: Dršťky kuchyňsky opracujte a ovařte spolu s houbami. Scedťe a odstavte. Dále použijte už jen část vývaru, do kterého přidejte veškeré suroviny, uvedené v bodě b) a přiveďte k varu. Vložte dršťky a uvařte je doměkka. Vyjměte je, po vychladnutí je pokrájejte na sousta a promíchejte s houbami. Scezený vývar přiveďte k varu, pro zahoustnutí vmíchejte škrobovou moučkou rozpuštěnou v troše studené vody a omáčku dobře provařte. Dršťky s houbami promíchejte s uvařenými nudlemi a podávejte v objemnější hluboké misce přelité voňavou omáčkou.
Pozn: V jihočínské provincii Guangdong - Kanton, a bezpochyby nejenom tam, se na uvedený způsob a v jednom hrnci běžně pospolu připravují různé druhy mas, zvířecí a drůbeží končetiny i další droby a jiné vnitřnosti. Obzvláště zajímavé pocity zřejmě pro každého Středoevropana představují v této úpravě na sousta pokrájená skopová či vepřová střívka.
 
Zdroj: Vlastní poznatek...
 01 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
01 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
 80.37 kB
základní suroviny...
 02 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
02 Siitake+Drstky_Guangzhou kopie.jpg
 94.06 kB
...
PříspěvekZaslal: Kateřina Jakšová, so červenec 19, 2008 7:43 pm  
Pomalu začínám sbírat odvahu Laughing ...
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol