Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Hovězí závitky na zelenině a syrovinkách
PříspěvekZaslal: Kateřina Jakšová, po červenec 21, 2008 2:16 pm  
Geografický/národní původ: ČR
 
Počet porcí: 4
Vhodná houba: Ryzec syrovinka (smrkový, borový ?)
Doporučená příloha: rýže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
4 plátky zadního hovězího, alespoň 5 velkých syrovinek, domácí slanina, kořenová zelenina (po jedné mrkvi a petrželi a kousek celeru), trošku mouky, jednodruhový olej, malý kousek čertsvého bobkového listu, snítku rozmarýnu, lístky čerstvého oregana, sůl
na náplň: 1 žemle, trochu mléka, 1 vajíčko, 2 syrovinky, sůl
 
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, lehce vyškvaříme a přidáme rovněž na kostičky čerstvě nakrájené dvě syrovinky, dále mícháme a necháme mírně opražit. Než vychladne slanina s ryzci, namočíme na kousky natrhanou žemli v mléce, po nasáknutí přebytek mléka slijeme a přidáme celé vajíčko. Vše smícháme s ryzci a slaninou, osolíme.
Hovězí plátky naklepeme, každý posolíme, posypeme špetkou oregana a přidáme 2-3 jehličky z rozmarýnu. Plátky poklademe uprostřed a zároveň po délce směsí popsanou výše. Závitky omotáme (hlavně na koncích) nití a odložíme.
Ve vysoké teflonové pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme ze všech stran závitky, jakmile se maso zatáhne, podlijeme trochou vřelé vody či ještě lépe horkého hovězího vývaru, přidáme bobkový list. Šťávu vždy před dalším mírným podlitím necháme vydusit.
Když jsou závitky poloměkké, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a dusíme dál.
Těsně předtím, než maso změkne, pokrájíme na silnější plátky zbylé syrovinky a ihned je lehce osmahneme na oleji. Po úplném změknutí masa závitky vyjmeme, odložíme a šťávu zahustíme trošičkou mouky rozmíchané ve vodě a zároveň přidáme osmahnuté syrovinky i s olejem, ve kterém se smažily. Než se šťáva provaří, odmotáme nitě ze závitků. Vrátíme je zpět do pánve, prohřejem a podáváme. Já s rýží, ale to je na chuti každého...
 
Zdroj: vlastní mlsné jazyky :-)
 závitky na syrovinkách.jpg
závitky na syrovinkách.jpg
 198.1 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol