1 kg čerstvých hřibovitých hub,
½ kg cibule,
5 ks bobkového listu,
10 kuliček nového koření,
10 kuliček pepře,
¼ lžičky hořčičného semínka,
2 rovné lžíce soli,
2 dcl oleje
Postup přípravy:
Očištěné houby nakrájíme na větší kostky, propláchneme a dáme vařit bez soli cca 20 minut. Potom houby vyjmeme, důkladně propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme pořádně odkapat. Houby nasypeme do větší misky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ostatní ingredience.Vše dobře promícháme a necháme v chladnu uležet alespoň dva dny.
Zaslal: Copajetotuto, st srpen 13, 2008 7:36 am
Tak jsem to zkusil. Jen houby jsem místo kostek pral rovnou na půlky či čtvrtky podélně. Inu filety , že . Trochu strach jsem měl z kováře, jestli bude dost uvařenej, ale klaplo to. Dokonce byl nejlepší. Něžně křupal.
Tondo je to Bomba, všichni se mohli blahem uslintat
Varianta na Matesy
Zaslal: InKaso, čt květen 05, 2011 8:44 am
Nadúrodu sírovců jsem se pokusil řešit zavařením Matesů.
Recept je stejný jako původní. Sírovce jsem uvařil v neosolené vodě. Na 2 kg sírovce jsem přidal dvě lžíce ( zarovnané ) soli.
Do zavařovací sklenice 0,375 l jsem dal na dno:
8 kuliček celého pepře,
3 kuličky nového koření,
1 bobkový list
špetku hořčičného semena
Koření jsem zasypal cibulí (dle chuti)
Na cibuli jsem napěchoval nakrájený sírovec a zalil kvalitním olejem.
Sklenice jsem zavařil 25 minut při 90 stupních.
Věřím, že si budu pochutnávat na Matesech ještě v zimních měsících.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory