Kuře omyjeme, do útrob vložíme 1/4 jablka a 1/2 cibule, špetku provens.koření a osolíme. Na pekáček nalijeme 2 lžíce oliv. oleje, posypeme 1 lžičkou papriky a osolíme. Položíme kuře hřbetem dolů, pomastíme 2 lžícema ol. oleje, posypeme paprikou a osolíme. Potom obložíme zbytkem jablka a cibule.
Důležité: Pokud máme čerstvé Šiitaké, cca 1/2 kg nakrájíme dle velikosti plodnic, malá můžeme nechat vcelku, přidáme je k cibuli a jablku, a podlijeme cca 200 ml vody. Přikryjeme a dáme na 40 minut do trouby na 180 stupňů.
Pokud máme sušené Šiitaké cca 80g - 100g, musíme jej najdříve nadrtit v mixéru a drť nechat namočit alespoň 40 minut v přiměřeném množství vody. Teprve takto připravenou houbu přidáme k jablku a cibuli. Dále postupujeme stejně.
Po 40 min. kuře otočíme prsíčky dolů, pokud se šťáva skoro vypekla dolijeme vodu na původní množství a znovu zakryté pečeme cca 40 min.
při stejné teplotě.
Poté kuře vyjmeme ze šťávy, vyndáme z něj cibuli a jablko a dáme dopéct do trouby při 200 stupních, aby mělo hezkou červenou kůrčičku - tedy bez přikrytí.
Směs hub, cibule, jablka a koření umixujeme, dochutíme ještě provens. kořením, solí a spolu s 300 ml raj. kečupu necháme přejít varem do zhoustnutí.
Křupavá kuřátko rozčtvrtíme přelijeme směsí a spolu s bramborovou kaší podáváme.
Dobrou chuť, nám to moc chutnalo.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory