1kg smržů,
sádlo,
4 cibule,
1l modrý portugal,
2 kostky masoxu,
majoránka,
tymián,
sůl,
pepř,
hladká mouka na zaprášení,
na ozdobu nasekaná pažitka a medvědí česnek
Postup přípravy:
Nohy smržů posekáme na kolečka, klobouky na poloviny, čtvrtky podle velikosti, na sádle osmažíme do růžova cibuli a nasypeme posekané houby a dusíme pod pokličkou 10 min., než si houby pustí štávu, vlijeme červené víno, vhodíme masox a povaříme dalších 20 min až se polovina tekutiny odpaří, ochutíme majoránkou,tymiánem, sůl, pepř, zaprášíme moukou, ještě povaříme 5 min. a podáváme s rýží, na talíři hustě posypeme,pažitkou a medvědím česnekem...gustovní záležitost
Zdroj: samovýroba
IMG_9258.jpg
130.54 kB
guláš ze smržů na červeném víně
smrže
Zaslal: borovec, čt duben 24, 2008 6:35 pm
Sice jsem měla 21 smržů,ale 1 kg ne.My byli rádi ,že jsme vůbec našli novou lokalitu v Nedošínském háji. Jinak recept se mi líbí.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory