Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Polévky
Jihočeská kulajda s vejci
PříspěvekZaslal: Sley, út březen 28, 2006 11:26 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Hřibovité houby
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
1 l vývaru,
200 g čerstvých hub,
3 větší brambory,
1 cibule,
trocha kmínu,
1/4l kysané smetany,
30g hladké mouky,
kopr, sůl a 6 vajec
 
Postup přípravy:
Očištěné houby nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, přidáme oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přidáme kmín a doměkka uvaříme. K měkkým bramborám přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a povaříme. Nakonec přidáme do polévky jemně nasekaný kopr. Do každé porce polévky dáme jedno uvařené, oloupané vejce.
Varianta: Do kulajdy lze s úspěchem použít i houby naložené v octovém nálevu.

Další, efektní variantou je podávání kulajdy v kulatém chlebu.
 kulajda1.jpg
kulajda1.jpg
 7.21 kB
 Kulajda2.jpg
Kulajda2.jpg
 9.76 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Polévky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol