8 - 10 pěkných tvrdších hub (mladé hříbky, kozáky, křemenáče, ale třeba i žampióny),
4 rohlíky,
30 dkg anglické slaniny,
30 dkg jater,
mletý pepř,
sůl,
olej na smažení
Postup přípravy:
Klouboučky hub očistíme, případně sloupneme. Rohlík nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu a játra (drůbeží, vepřová, aj.) nakrájíme na plátky. Na špejli střídavě napichujeme kloboučky hub, kolečko rohlíku, plátek anglické slaniny a plátek jater. Poté opeříme a na rozpálené větší vrstvě oleje opékáme asi 7 minut. Šašlik osolíme a na papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej. Houbový šašlik podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.
Pozn. Sley: Já ani moje rodina nejíme vnitřnosti, takže oproti originálnímu receptu vynechávám játra a buď si šašlik připravujeme pouze s tou anglickou slaninou, popř. játra nahradíme nějakou pikantnější (třeba paprikovou) klobásou.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory