Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Houbový šašlik
PříspěvekZaslal: Sley, po srpen 11, 2008 12:05 pm  
Vhodná houba: Hřibovité houby
Doporučená příloha: Brambory nebo hranolky
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
8 - 10 pěkných tvrdších hub (mladé hříbky, kozáky, křemenáče, ale třeba i žampióny),
4 rohlíky,
30 dkg anglické slaniny,
30 dkg jater,
mletý pepř,
sůl,
olej na smažení
 
Postup přípravy:
Klouboučky hub očistíme, případně sloupneme. Rohlík nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu a játra (drůbeží, vepřová, aj.) nakrájíme na plátky. Na špejli střídavě napichujeme kloboučky hub, kolečko rohlíku, plátek anglické slaniny a plátek jater. Poté opeříme a na rozpálené větší vrstvě oleje opékáme asi 7 minut. Šašlik osolíme a na papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej. Houbový šašlik podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.

Pozn. Sley: Já ani moje rodina nejíme vnitřnosti, takže oproti originálnímu receptu vynechávám játra a buď si šašlik připravujeme pouze s tou anglickou slaninou, popř. játra nahradíme nějakou pikantnější (třeba paprikovou) klobásou.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol