Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Houbový wok s rýží
PříspěvekZaslal: Sley, st srpen 13, 2008 9:43 am  
Geografický/národní původ: Čína
 
Vhodná houba: Žampiony, Hlíva ústřičná
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
1 sáček čínské mražené zeleninové směsi,
50 g čerstvých hub (žampiony, hlíva),
2 dl vařené rýže,
2 stroužky česneku,
2 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce oleje
 
Postup přípravy:
Nejprve všechny houby důkladně očistíme (žampionům oloupeme hlavičky) a nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme dva stroužky česneku a nasekáme nadrobno. Mezitím zahřejeme wok na maximální teplotu a nalijeme do ní rostlinný olej. Až se rozpálí, přisypeme mraženou zeleninovou směs a za stálého míchání ji smažíme přibližně pět minut. Poté přisypeme pokrájené houby a nasekaný česnek a opět za stálého míchání smažíme po dobu další minuty. Na závěr pak ještě přisypeme hotovou vařenou rýži, vše zalijeme sójovou omáčkou, znovu důkladně promícháme a prohřejeme. Nezapomínejme občas promíchat. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé zelené petrželky.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol