Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 15 minut vypotit. Potom jej opláchneme a osušíme. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Houby nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme olej, osmahneme cibuli s česnekem, přidáme ostatní zeleninu, nakrájené houby, sůl, pepř, bylinky a podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Potom vmícháme kečup, krátce podusíme a nakonec přidáme posekanou petrželku.
Pozn. Sley: Ratatouille je vlastně jakási francouzská verze našeho známého leča. Neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek, někdy i barevné cukety. Loupaná rajčata dodají šťávě tu správnou chuť a tím, že je pomalu podusíte, zajistíte pokrmu ideální hustotu.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory