300 g Májovek,
250 g ementálu,
150 g šunky,
majolka dle chuti,
jarní bylinky (pažitka, petržel, lze použít i spařené kopřivy),
sůl, případně pepř
Postup přípravy:
Májovky blanšírujeme asi 10 min. ve vroucí vodě, vyjmeme a poté je krájíme na proužky, stejně tak sýr i šunku. Vše smísíme s majolkou a kořením a vychlazené podáváme na vece nebo toustech.
Zdroj: Asi před 15 lety jsem to někde četl (kde to už nevím)
Zaslal: borovec, pá květen 07, 2010 7:14 pm
Před chvilkou jsem salát zamíchala a je moc dobrý.Já ho mohu jíst i samotný,bez rohlíku.Hodnotím jako velmi dobrý.Myslím ,že nebyl letos naposledy ,protože májovek je úroda.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory