Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Polévky
Houbový krém z pýchavek
PříspěvekZaslal: Aleš Vít, út květen 02, 2006 10:36 am  
Vhodná houba: Pýchavka obrovká (vatovec)
Doporučená příloha: Osmažené kostky z rohlíku či chleba
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
Pýchavky,
voda nebo vývar,
jíška,
máslo,
sůl, bílý pepř
 
Postup přípravy:
Nejlepší krém je z pýchavky obrovské (vatovce), ale i z drobnějších druhů je dobrý, plodnice však musí být mladé a na řezu ještě bílé. Pýchavky oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme asi 10 minut ve vodě nebo vývaru s přídavkem trochy jíšky. Mezi tím nakrájíme rohlík na drobné kostičky a opečeme je na másle. Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji do hladka, dochutíme solí, bílým pepřem a na talíři ji servírujeme s osmaženým rohlíkem, případně ještě posypeme pažitkou.
Nenechte se překvapit nažloutlou barvou polévky, pochutnáte si.
Doporučujeme: Polévku můžeme zjemnit trochou suchého bílého vína, nebo pusinkou našlehané smetany.
 Pýchavkový krém.jpg
Pýchavkový krém.jpg
 59.29 kB
PříspěvekZaslal: Bob, út říjen 17, 2006 9:35 am  
Chtěl jsem to zkusit, ale po rozmixování a očuchání jsem to vyhodil. Dělal jsem to z pýchavek hruškovitých (tedy alespoň se domnívám, že to byly ony). Nevonělo to, spíše to nevábně páchlo po bramborách či tak něco. Po rozmixování a ochlazení jsem v podstatě dostal puding. Chuť naprosto žádná! Takže jsem to vložil do porcelánové mísy a spláchl. V uváděném recepisu by možná stálo za hřích připsat kolik vody na kolik "pýchavek".
PříspěvekZaslal: Vendelín, ne říjen 14, 2012 8:47 pm  
Konečně jsem se k tomuhle receptu dostal. Použil jsem malé pýchavky do čistého hovězího vývaru a bylo více než dobré.
Pýchavkový krém
PříspěvekZaslal: Žanet, so září 15, 2018 10:40 am  
Polévka je velice chutná, místo vína, dochuceno 2 lžícemi piva, dále osmahlé proužky cibule, jako koření použit drcený černý pepř, drcený kmín, malá zarovnaná lžička majoránky a libečku - dodají polévce barvu i jemnou chuť.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Polévky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol