400 g žampionů,
150 g uzeného bůčku,
200 g bryndzy,
2 celá vejce,
2 zelené cibulky,
pepř,
sůl,
½ kelímku zakysané smetany,
1 stroužek namačkaného česneku,
zelené papriky
Postup přípravy:
Z žampionů oddělíme nožičky, které nejamno nakrájíme a smícháme s jemně pokrájenou cibulkou, brynzou, vejci, česnekem a na kostičky nakrájeným bůčkem. Nakonec vmícháme kysanou smetanu. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme žampionové hlavičky. Pokud nám nádivka zbude, plníme jí "lodičky" z paprik. Vše naskládáme do vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 30 minut. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jako chuťovky k pivu a vínu.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory