400 g brambor,
150 g kořenové zeleniny,
1,5 litru zeleninového vývaru,
80 g másla,
1 ks cibule,
1 stroužek česneku,
sůl, bílý pepř,
400 g čerstvých klouzků,
100 g anglické slaniny,
čerstvá majoránka,
100 g francouzské kysané smetany (k dostání pod názvem créme fraiche)
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme lehký bramborový krém. V hrnci střední velikosti rozpustíme polovinu másla, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibulku, na malé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a na plátky nakrájený česnek. Cibulku a zeleninku zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme oloupané a překrájené brambory, které zvolna necháme vařit.
Mezitím si můžeme očistit a nakrájet klouzky. Nakrájíme si také anglickou slaninu na drobné kostičky.
Uvařené brambory a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem do velmi jemného krému, podle potřeby ho můžeme zředit zeleninovým vývarem. Bramborový krém vrátíme na sporák, přidáme houby, které jsme si krátce orestovali na druhém dílu másla. Vše krátce povaříme, aby se chuť krému spojila s houbami. Do polévky vložíme opečenou anglickou slaninu, dochutíme špetkou bílého pepře a solí. Při podávání doplníme jemně překrájenou čerstvou majoránkou a lžičkou kvalitní francouzské kysané smetany créme fraiche (nebo velmi husté zakysané smetany).
Polévka
Zaslal: borovec, čt září 25, 2008 8:49 pm
Kdyby jste jedli naši polévku o výstavě 21.9.,tak ta neměla chybu.Bylo jí 25 l a nezbyla.Květák,brambory,sušené houby-4l sklenice,pórek,sušená zelenina,česnek,koření klasika.Máslová jíška.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory