150 g lesních hub,
0,5 na jemno pokrájené cibule,
1 lžíce sádla, nebo jiného tuku,
1 lžíce mouky,
100 ml kyselé smetany,
1 lžička sladké mleté papriky,
půl svazku zelené petrželky,
sůl podle chuti,
1 l vývaru z hovězích, nebo vepřových kostí (může být i z kostky)
Postup přípravy:
Očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Rozehřejeme sádlo na pánvi a houby pomalu smažíme. Po 10 min. přidáme cibuli a vše smažíme za občasného míchání, až se tekutina vypaří. Přidáme sůl, mouku a petrželku a mícháme, po 1 min. posypeme paprikou. Přilijeme 1 l vývaru, přidáme smetanu a vše dobře prohřejeme. Podáváme horké. Doporučená příloha: selský chléb
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory