Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Bůček zapékaný s růžičkovou kapustou a houbami
PříspěvekZaslal: Sley, út květen 05, 2009 10:49 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Směs hub
Doporučená příloha: Vařené brambory, bramborová kaše
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
250 g čerstvých hub,
40 g másla,
sůl,
mletý pepř,
500 g kapustiček,
150 g vařeného bůčku,
3 dl bešamelové omáčky,
2 žloutky,
60 g nastrouhaného ementálu nebo parmazánu,
tuk
 
Postup přípravy:
Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme asi 12 minut, tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem a na dno rozložíme na plátky nakrájený bůček. Na něj dáme vrstvu povařených kapustiček, na ně podušené houby, které zakryjeme vrstvou kapustiček a pokrm přelijeme bešamelouvou omáčkou promíchanou se dvěma žloutky. Povrch posypeme sýrem a v horké troubě asi 20 minut zapečeme. Příloha: vařené brambory.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol