40 g sušených hub,
1 kg kysaného zelí,
2 mrkve,
1 petržel,
2 malé cibule,
1 lžíce hladké mouky,
rajský protlak,
máslo,
vývar z hub nebo z masa,
bobkový list,
celý pepř,
sůl,
nové koření
Postup přípravy:
Sušené houby propláchněte, namočte nejlépe přes noc a uvařte doměkka. Sceďte a větší kousky pokrájejte. Kysané zelí překrojte a pokud je hodně kyselé, propláchněte. Vložte do hrnce, vlijte malé množství vody, přidejte máslo, rajský protlak a duste pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas zamíchejte. Nastrouhanou mrkev, petržel a jemně pokrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte zelí, houby a poduste za stálého míchání 15 minut.Vlijte houbový nebo masový vývar, ochuťte bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, solí a vařte 20 - 30 minut. Mouku rozkvedlejte ve trošce studeného vývaru nebo vody a přidejte do polévky. Povařte ještě asi 10 minut. Šči podávejte ozdobené lžičkou kysané smetany.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory