Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Panenské copánky s houbovou omáčkou a bramborovými knedlíčky
PříspěvekZaslal: Sley, st říjen 21, 2009 9:19 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Směs hub
 Hodnocení: Velmi dobré
 
Ingredience:
60 dkg vepřové panenky,
3 cibule,
5 dkg anglické slaniny,
40 dkg hub,
2 stroužky česneku,
10 dkg leča,
1 rajče,
5 dkg červené mleté papriky,
2 dl zakysané smetany

Na knedlíčky:
60 dkg brambor,
1 polévková lžíce mouky,
1 vejce,
2 dl zakysané smetany,
5 dkg másla,
2 dl oleje,
sůl,
pepř
muškátový oříšek
 
Postup přípravy:
Panenskou pečeni očistíme a nakrájíme na proužky tak, že jeden konec masa necháme vcelku. Osolíme, opepříme a upleteme do copánku. Obě strany copánku opečeme na pánvi s malým množstvím oleje dočervena. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na polévkové lžíci oleje osmahneme dočervena. Přihodíme na plátky nakrájenou cibuli a dál smažíme. Osolíme, přihodíme na dílky nakrájené houby a 10 minut podusíme. Potom vmícháme lečo a do ragú přidáme na kostičky nakrájené rajče. Podlijeme vodou a důkladně povaříme. Povrch ragú zaprášíme červenou mletou paprikou, přihodíme 2 stroužky česneku a zjemníme zakysanou smetanou. Uvařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Do bramborové směsi rozklepneme jedno vajíčko, přidáme máslo, jednu lžíci mouky a důkladně propracujeme. Mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíčky, vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Před podáváním položíme na talíř knedlíčky, vedle upravíme copánky a vše zalijeme houbovou omáčkou. Zdobíme pažitkou.
PříspěvekZaslal: Maka01, pá listopad 20, 2009 6:57 pm  
Nic ve zlém, ale trochu mi tam něco přebývá a sice ty ingredience u bramborových knedlíčků. 2 dl smetany, 2 dl oleje a 5 dkg másla. Nebylo by to už moc přemaštěné? Nepatří ten závěr už k jinému receptu třeba na moučník? Také by mě zajímalo, jestli se ty knedlíčky nerozvaří, když v nich bude jen lžíce mouky a nepíše se tam jaké. Jinak ta pečeně je jistě dobrá. Kdyby mi ji někdo udělal, dala bych si! Very Happy
PříspěvekZaslal: Kraken, so listopad 21, 2009 6:24 am  
Ten olej a smetana zřejmě patří k té panence. V postupu přípravy knedlíčků je zmíněné jen máslo. A taky bych si to dal! Wink
PříspěvekZaslal: Maka01, so listopad 21, 2009 9:55 am  
Stejně tam ještě přebývá jedna smetana. A dvě deci oleje mi připadají moc. 5 dkg papriky je celý sáček - 5 polévkových lžic. Už to někdo podle toho receptu vařil?
PříspěvekZaslal: Maka01, so listopad 21, 2009 3:56 pm  
Tak se omlouvám. Recept na panenské copánky jsem na internetu našla 12x a všude to bylo stejně jako tady, takže to musí být určitě správně. Very Happy Ještě někde píšou, že je to recept nějakého Jánose Martona.http://rucni-prace.blog.cz/0611/panenske-copanky-s-houbovou-omackou-a-bramborovymi-knedlicky
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol