Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Daňčí guláš s ryzci
PříspěvekZaslal: Kateřina Jakšová, ne září 23, 2007 7:02 pm  
Geografický/národní původ: Čechy
 
Vhodná houba: ryzec smrkový, borový,....
Doporučená příloha: houskový knedlík, měkký chléb
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
Daňčí maso vhodné k přípravě guláše, mladá cibulka, majoránka, kmín, nové koření, celý pepř, sladká gulášová paprika, po kousku čerstvého či mraženého rozmarýnu, tymiánu a oregana, sůl, trošku kečupu, ryzce.
 
Postup přípravy:
Maso z daňka (doporučuji výhradně koupi od myslivce, čerstvě poražený kus) pokrájíme, rovněž tak cibulku, které nemusí být mnoho. Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přihodíme cibulku, ještě chvíli smažíme a přisypeme papriku. Necháme jen okamžik na spojení papriky a tuku a podlijeme trochu vařící vodou. Mícháme než se vydusí voda a přidáme veškeré koření i trošku kečupu, osolíme a vhodíme také asi tři pokrájené ryzce.
Dusíme pod pokličkou, často mícháme a vždy po vydušení téměř veškeré tekutiny podléváme jen mírně a vařící vodou.
Když je maso téměř měkké, přihodíme ještě několik pokrájených ryzců a nakonec zahustíme troškou jemné mouky.
Guláš má vynikající barvu i chuť, kterou podbarví zpočátku přidané ryzce. Ty, které použijeme až během dušení, zůstanou konzistentní, křupavé a dodají soustům zvláštní šmrnc.

Dovolím si apelovat, s úctou a respektem k surovinám, aby guláš nebyl připravován v papiňáku. Je to skoro zločin i u běžného hovězího guláše....a navíc se předejde údivu, proč že chutná vodově a mdle.
 guláš z daňka s ryzci.jpg
guláš z daňka s ryzci.jpg
 97.76 kB
PříspěvekZaslal: Sley, ne září 23, 2007 9:59 pm  
K tomu jen dodám, že maso z daňka opravdu nemá chybu, já jsem jedl jednou na svatbě mého kamaráda myslivce daňčí svíčkovou a byla to asi má nejchutnější svíčková v životě...u mně nebude problém v tom daňkovi, jako spíš v těch ryzcích...tolik jich nikdy nenajdu Very Happy
PříspěvekZaslal: Maka01, pá listopad 20, 2009 7:19 pm  
Jestli vám tam ti daňci ryzce nevypasou. U nás daňci nejsou, ale ryzců je dost. Very Happy
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol