200 g smržů,
1 šalotka,
10 g másla,
1 dcl smetany,
1 stroužek česneku,
1/2 dcl bílého vína,
2 rajčata,
pažitka,
špetka drceného kmínu,
sůl,
pepř
Na žemlové knedlíčky:
1 celý toustový chléb,
10 g másla (1 lžička),
2 žloutky,
2 bílky,
sůl,
muškátový oříšek,
pažitka nebo petrželka
Postup přípravy:
Na másle lehce orestujte šalotku, přidejte drcený kmín, očištěné smrže, na kostičky nakrájený česnek, krátce opečte, přidejte víno a svařte. Osolte, opepřete, zalijte smetanou. Neche zhoustnout a nakonec přidejte na kostičky nakrájená rajčata a pažitku.
Žemlové knedlíčky:
Na kostičky nakrájený toustový chléb opečte v troubě při teplotě 140 stupňů. Vyjměte a opatrně smíchejte s máslem, solí, muškátovým oříškem, se žloutky a čerstvou pažitkou a nakonec přidejte ušlehaný sníh. Zpracujte zlehka těsto a vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v páře 5 ? 20 minut podle velikosti.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory