Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Chřestové rizoto se smrži
PříspěvekZaslal: Sley, po duben 26, 2010 7:07 am  
Vhodná houba: Smrže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
80 g divoké ryže,
1 šalotka,
50 g másla,
1 lžíce olivového oleje,
50 ml bílého vína,
80 g rýže na rizoto,
600 ml drůbežího vývaru,
1 svazek chřestu,
20 g čerstvých smržů,
1 lžička másla,
50 g parmazánu
 
Postup přípravy:
Divokou rýži máčíme 2 hodi­ny ve studené vodě. Šalotku na­krájíme. Na pánvi ro­ze­hřejeme půlku másla a olej, šalotku ne­cháme zesklovatět, přelijeme vínem a povaříme. Přidáme slitou divokou rýži a rýži na rizo­to. Přilijeme trochu vývaru, ne­cháme vyva­řit a přidáme zby­tek.

Chřes­tu seřízneme dolní konce. Smrže podélně roz­pů­líme, oblanšírujeme, necháme vychladnout a osmahneme na másle. Smrže i chřest při­dáme k rýži a necháme ještě 3 minuty vařit. Po odstavení vmí­chá­me máslo a parmazán, osolíme a opepříme.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol