80 g divoké ryže,
1 šalotka,
50 g másla,
1 lžíce olivového oleje,
50 ml bílého vína,
80 g rýže na rizoto,
600 ml drůbežího vývaru,
1 svazek chřestu,
20 g čerstvých smržů,
1 lžička másla,
50 g parmazánu
Postup přípravy:
Divokou rýži máčíme 2 hodiny ve studené vodě. Šalotku nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme půlku másla a olej, šalotku necháme zesklovatět, přelijeme vínem a povaříme. Přidáme slitou divokou rýži a rýži na rizoto. Přilijeme trochu vývaru, necháme vyvařit a přidáme zbytek.
Chřestu seřízneme dolní konce. Smrže podélně rozpůlíme, oblanšírujeme, necháme vychladnout a osmahneme na másle. Smrže i chřest přidáme k rýži a necháme ještě 3 minuty vařit. Po odstavení vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory