800 g telecí pečeně
4 plátky parmské šunky
10 ml olivového oleje Bertolli Extra Vergine
4 lístky čerstvé šalvěje
180 g hřibů nebo shiitake
80 g másla
600 ml zeleninového vývaru
50 g šalotky
petrželová nať
400 g rizotové rýže Arborio
50 g parmazánu
120 ml bílého vína
sůl, pepř
Postup přípravy:
Telecí pečeni nakrájíme na plátky po 200 g a lehce rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Na každý steak vložíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na oleji do zlatova. Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme na másle do zlatova, přidáme kousky hub a restujeme. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a opět orestujeme, poté zalijeme vývarem a vínem. Vše společně dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Podáváme s pečeným masem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory