Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Houbové koření
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Abbadon



Založen: 17.9.2010
Příspěvky: 63
Bydliště: Litoměřice

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 11:24 am    Předmět: Houbové koření Citovat

Chtěl bych se zeptat prostřednictvím tohohle topicu. Jaké druhy hub používáte do houbového koření Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 1594
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 11:54 am    Předmět: Citovat

Otázkou je, co si představuješ pod pojmem houbové koření: Někdo si umele usušené houby na prášek a má hotovo, jiný si tento prášek míchá ještě s jinými druhy koření, někdo si připravuje jakousi polotekutou houbovou pastu... Já osobně si dělám ten prášek, a to ze směsi sušených lesních hub. Někde jsem četl, že z některých druhů (např. stroek trubkovitý) by se měl dělat prášek jednodruhový, aby lépe vyniklo aroma, ale to jsem ještě nezkoušel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Manak



Založen: 8.7.2009
Příspěvky: 1379
Bydliště: Veselí nad Moravou

PříspěvekZaslal: čt říjen 14, 2010 5:18 pm    Předmět: Citovat

No tak já osobně dělám koření čistě z hub a žádné další koření do něj nepřidávám. Když chci, to už si lehce do jídla potom nasypu.

Obvykle dělám koření vícedruhové. Jako základ používám vždycky stroček - z něj sice dělám i samostatný prášek, ale v té směsi koření taky nevadí. Dál tam používám různé především aromatické nebo nějak chuťově specifické druhy, jako třeba ryzec peprný, špičku cibulovou, pestřec apod. (samozřejmě s těmihle houbami dost šetřím - kdyby byla polovina směsi z ryzce peprného, tak už by to bylo ďábelské koření, s pestřecem zase šetřím ze zřejmých důvodů, že ve větším množství způsobuje potíže). Jinak teda přidávám i nějaké usušené hříbky, kozáky... Nemám přesný recept, každý rok je ten poměr trochu jiný, ale je to opravdu vynikající věc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol