Kousek štiky stáhneme z kůže a vykostíme. (Je jen pověra, že štika vykostit nejde, chce to jen trochu cviku). Maso nasekáme na drobno. Přidáme na proužky pokrájené syrové ucho jidášovo, nepatrně slaniny (jen pro vůni), půlku housky namočené v mléce a zaprášíme mletými mandlemi. Co se koření týká, tak je to velmi variabilní. Každý co má rád. Já mám nejraději jen trocha thajské rybí omáčky z ančoviček (pak už nesolit) a muškátový oříšek. Vše promíchat a nechat půl hodiny odležet v ledničce. Nakonec vymodelovat kroketky a osmahnout v oleji (já používám vepřové sádlo). Tenhle recept dělám doslova v desítkách variací, ale pro tenhle houbový web volím úpravu s uchem jidášovým, které tomu dává pro rybí pokrm netradiční křupavou konzistenci a tím ho činí zvláštní.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory