Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Liškové rizoto s kuřecím masem a jarní cibulkou
PříspěvekZaslal: Pantáta, ne červen 19, 2011 5:38 pm  
Doba přípravy: 30 min
Vhodná houba: liška
Doporučená příloha: rýže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
lišky, rýže, máslo, jarní cibulka, sůl, kari, kuřecí stehenní řízky
 
Postup přípravy:
Lišky zbavíme ve vodní lázni nečistot, větší pokrájíme a na másle osolené podusíme. V momentě kdy se z lišek vydusí všechna voda přidáme nakrájené kuřecí maso, špetku kari a mírně podlejeme. Dusíme doměkka. Lišky takto krásně natáhnou šťávu z masa, což zvýrazní jejich chuť. Kdyby se maso přidalo hned na začátku, tak natáhne trpkou chuť z liškové vody a to by byla velká chyba! Na závěr přidáme uvařenou rýži, nakrájenou jarní cibulku (nešetřit), promícháme a ihned podáváme.

Tato kombinace syrové čerstvé jarní cibulky a liškovo-masového rizota je pro mě neodolatelný zážitek :-)
 
Zdroj: Pantátova improvizace
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol